Fredag 8. marts 2013 kl: 10:00

 

Artikel fra transportnyhederne.dk

Pakkefirma startede i den økonomiske krise

Af: Redaktionen

 

Det meste af den danske vejtransportbranche har gennem snart fem år været under hårdt pres. Nogle firmaer er bukket under, mens andre klarer sig og vokser. Et eksempel er transportfirmaet Dansk Pakke Ekspres (DPE), som har oplevet fremgang i samme periode.

 

- For at kunne holde en forretning på positiv kurs, skal man være i stand til at arbejde sig ud af kriser. Enten kæmper man sig igennem dem, eller også opgiver man, og drejer nøglen om, siger Karim Bouabdallati, ejer og administrerende direktør for transportfirmaet Dansk Pakke Ekspres.

 

Trods vanskelige vilkår og mange udfordringer, har DPE oplevet fremgang de seneste år i en branche, der er præget af hård konkurrence.

DPE er vokset til et forholdsvis stort landsdækkende transportfirma, som beskæftiger 70 egne og 60 fast indlejede vare- og lastbiler fra afdelinger i Hvidovre, Fredericia og Århus.

 

Gode og hårde tider

- I starten af 2008 var der trods alt tale om en god tid for branchen. På det tidspunkt var der mangel på transportører, hvilket sandsynligvis var årsag til, at serviceniveauet hos mange kurerfirmaer lod noget stå tilbage for det ønskværdige. Da jeg var overbevist om, at en forbedret kundeservice var vejen frem, besluttede jeg starte virksomhed med kun tre indlejede varebiler, siger Karim Bouabdallati.


Det viste sig at være en klog beslutning. Eftersom krisen på daværende tidspunkt endnu ikke havde fået sat alvorligt præg på denne del af transportbranchen, blev der hurtigt forrygende travlt, indtil branchen for alvor oplevede en mere vedvarende tilbagegang et par år senere.


Således var både 2009 og 2010 år, hvor det var meget svært at få sorte tal på bundlinjen.


Det største dilemma var, at DPE faktisk ikke kunne skaffe tilstrækkelig kapacitet med de indlejede vognmænd. Dels var mange gået konkurs, dels var nyetablering næsten umulig fordi bankerne vægrede sig for at give lån til investeringer i biler.


- Eftersom der var rigeligt med både kunder og gods, valgte vi at investere i egen vognpark. Det var en dyr løsning. Til gengæld blev vi i stand til at være med i de store udbudsrunder på kørsel, siger Karim Bouabdallati.


Da virksomheden havde tjent gode penge fra begyndelsen, var finansiering på favorable vilkår ikke noget problem. Afhængig af indtjeningen i årene efter blev der afsat fornuftige beløb af til investeringer - eksempelvis i nye og større godsterminaler.

 

Stor vognpark med store og små biler

DPE's egen vognpark består dels af varebiler med optil 3.500 kg totalvægt, hovedsagligt Renault Master. Dels af to-akslede Renault Midlum lastbiler med kasseopbygning til 18 europaller og af tre-akslede Renault Premium Road.

 

Transportopgaverne for den samlede vognpark, der også indeholder fire, tre-akslede trailere, spænder bredt - fra eksempelvis transport af blodprøver og pakkertransport med varebiler til transport og distribution af eksempelvis blandet stykgods, temperaturfølsomt gods og farligt gods.

 

- At vor egen vognpark er domineret af Renault-biler, skyldes primært at vi er meget tilfredse med netop det mærke. Særligt med tanke på, at vores sættevogntrækkere kører i holdskift, har Premium Road indtil flere fordele fremfor andre mærker og modeller vi har kendskab til og har afprøvet. Frem for alt er det biler med generelt god økonomi, som især er kendetegnet ved lavt brændstofforbrug, gennemsnitligt fire til fem procent lavere, end andre trækkere, som er prøvet her i forretningen. Derudover tilgodeser Premium Road vores chauffører med et godt arbejdsmiljø, højt komfortniveau og dermed forbedret motivation, som i sidste ende kommer forretningen til gode, siger Karim Bouabdallati.

+45 44 250 260

Mere om DPE

Med mere end 100 biler dagligt på vejene er transportfirmaet DPE på vej til dig med pakker, paller, fødevarer, læremidler, kliniske prøver og meget mere

D. 7 februar 2012

DPE Dansk Pakke Ekspres vokser igen.

Læs hele artiklen fra PressWire »

Navigation:  Profil  »  Presse  »  Artikel fra transportnyhederne.dk
Til forside
 
Sitemap
Print

DPE

Hammerholmen 18E, 2650 Hvidovre

CVR: 34707936
Tlf: +45 44 250 260
Mail: dpe@dpekspres.dk

 

 

+45 44 250 260
Kontakt os